Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Slöjd i Blekinge

Slöjd i Blekinge

Slöjd i Blekinge

width=

Publicerad 23 mar, 2020

Kristider för frilansande slöjdare

Hur påverkar den rådande coronakrisen frilansande slöjdföretagare, slöjdare, kursledare med flera?
Nämnden för hemslöjdsfrågor arbetar för att kartlägga situationen inom slöjdområdet. Nämnden för hemslöjdsfrågor har skickat ut förfrågningar om hur verksamheten för de regionala konsulent- och utvecklarna inom hemslöjd påverkas av coronavirusutbrottet för att kunna föra bilden vidare till regering, regioner och andra myndigheter.

- Vi gör det här därför att vi vet att det saknas branschorganisation, det saknas en samlande röst från slöjdhåll och nu när man plockar fram olika lösningar för olika områden ska tryggas så är det viktigt att även slöjden omfattas av de åtgärder som vidtas, säger Nämnden för hemslöjdsfrågors kanslichef Friedrike Roedenbeck.

Flera branschorganisationer inom kultursektorn har på ett kraftfullt sätt uppvaktat regeringen och Nämnden för hemslöjdsfrågor ser att det är viktigt att även slöjdsfärens utmaningar skildras.

Enkät om coronakrisens inverkan
En kort enkät har tagits fram riktad till slöjdföretagare, slöjdare, kursledare med flera, för att få en så bra bild som möjligt av hur området drabbas och bäst kan få hjälp.
Vi hoppas på många svar för att kunna bearbeta och sammanställa svaren till regeringen och berörda myndigheter. 

Coronavirusets inverkan på egenföretagare inom slöjd- och hantverk

Enkätsvaren är anonyma.

De bearbetade svaren och de slutsatser Nämnden för hemslöjdsfrågor kommer att dra av enkätens svar sammanställs och publiceras på Nämndens för hemslöjdsfrågors websida.
Läs mer på NFH.se