Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Slöjd i Blekinge

Slöjd i Blekinge

Slöjd i Blekinge

Svart text på vit bakgrund S-P-O-K Bkeinge width=

Publicerad 22 feb, 2021

S-P-O-K Blekinge

S-P-O-K Blekinge ska underlätta för lokal produktion och konsumtion

Nu lanseras S-P-O-K Blekinge, ett koncept som vill förenkla för formgivare och designers i länet att hitta lokala tillverkningsmöjligheter. Förhoppningen är att stimulera till utveckling av konst, design och konsthantverk i gamla och nya material - allt från slöjd till industri.

Läs mer om S-P-O-K Blekinge www.regionblekinge.se/spok  

Anmäl dig till vårt digitala lanseringevent den 25 mars klockan 13-15 via Zoom.

Formgivare till testpanel sökes!
Just nu söker S-P-O-K Blekinge efter formgivare som vill delta i en testpanel som ska utvärdera konceptet S-P-O-K Blekinge i sin helhet, från besök på webbplatsen till färdig prototyp.

”Eftersom det är ett nytt koncept som vi etablerar vill vi ha hjälp att utvärdera och förfina det. Vi tror stenhårt på konceptet och har höga ambitioner för S-P-O-K Blekinge”, säger Hanna Nilsson, projektledare inom kulturella och kreativa näringar, Region Blekinge.

De som väljs ut att ingå i testpanelen får en ersättning på 10 000 kr och får möjlighet att ställa ut den prototyp som tas fram under testperioden.

 

S-P-O-K (samtida produktion och konsumtion) är ett koncept som drivs av Form/Design center Malmö. Komplicerade och onödigt långa tillverkningsled låg till grund för idén. Konceptet S-P-O-K innebär att tillverkande företag presenteras på en webbplats där formgivare och designers fritt kan söka nya material och samarbetspartners.

Satsningen har varit framgångsrik och Blekinge är bland de första regionerna i landet att etablera S-P-O-K lokalt när konceptet nu blir nationellt. I Blekinge kommer konceptet att drivas av Region Blekinge i samarbete med Techtank.

– ”Vår förhoppning är att stärka företagen och regionen genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara och lokala tillverkningsmöjligheter. Vi hoppas på många spännande möten och samarbeten”, säger Görel Abramsson, kulturstrateg Region Blekinge och projektledare för satsningen.

Läs mer på s-p-o-k.se