Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Slöjd i Blekinge

Slöjd i Blekinge

Slöjd i Blekinge

Närbild på händer som slöjdar, ett par händer virkar och de andra händerna täljer width=

Publicerad 2 mar, 2021

Uppföljning av coronakrisens påverkan inom slöjdområdet

I mars 2020 frågade Nämnden för hemslöjdsfrågor hur frilansande slöjdföretagare, slöjdare, kursledare med flera påverkades av coronakrisen. De svar som inkom utgjorde en värdefull grund för flera skrivelser till regeringen samt den extra utlysning av projektbidrag riktad till egenföretagare inom slöjd och hantverk som genomfördes våren 2020.

Uppföljning genom ny enkät
Nu önskar myndigheten följa upp förra årets enkät för att få en uppdaterad bild hur situationen har utvecklat sig för yrkesverksamma inom slöjdsfären.
Svara på enkäten här
 

Nämnden för hemslöjdsfrågor ser att det är viktigt att föra bilden vidare så att även slöjden kan omfattas av de stöd till olika områden som tas fram och hoppas på många svar för att kunna bearbeta och sammanställa svaren till regeringen och berörda myndigheter.

Ny utlysning i vår
I vår kommer ännu en utlysning om stöd till egenföretagare inom slöjd och hantverk. 

Branschorganisation saknas
- Då det saknas en branschorganisation, en samlande röst från slöjdhåll, när man nu tar fram krisstöd för att olika områden ska tryggas så är det viktigt att även slöjden omfattas av de åtgärder som vidtas, säger Nämnden för hemslöjdsfrågors kanslichef Friedrike Roedenbeck.