Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Slöjd i Blekinge

Slöjd i Blekinge

Slöjd i Blekinge

alt=

S-P-O-K Blekinge

S-P-O-K Blekinge, ett koncept som vill förenkla för formgivare och designers i länet att hitta lokala tillverkningsmöjligheter. Förhoppningen är att stimulera till utveckling av konst, design och konsthantverk i gamla och nya material - allt från slöjd till industri.

Läs mer om S-P-O-K Blekinge www.regionblekinge.se/spok  

s-p-o-k.se hittar du Blekinges listade företag. 
 

SPOK Blekingekollektion

Under våren 2021 har åtta företag inom form och design i Blekinge utforskat och testat konceptet SPOK. De utvalda företagen har testat alla steg i processen – från idé till färdig produkt. Resultatet är Blekinges första SPOK-kollektion med rykande färska produkter som har producerats i länet med återvunnet material, med spännande tekniker och expertkunskaper som är helt unika för Blekinge.

Utställningen, som kommer att visas i samband med Blekingedagen den 12 november vandrar sedan vidare i länet. Så håll utkik efter var och när den landar på en plats nära dig!

Kollektionen finns också samlad i en digital katalog SPOK 

I samband med kollektionen har även SPOK-TV Blekinge skapats, en serie digitala studiebesök, hos de lokala tillverkare som formgivarna använt. 

Se filmerna här: 
Sculptur Sweden AB Karlshamn

Lädersömmeri KB Olofström

Skrävle möbelsnickeri

 

 

S-P-O-K (samtida produktion och konsumtion) är ett koncept som drivs av Form/Design center Malmö. Komplicerade och onödigt långa tillverkningsled låg till grund för idén. Konceptet S-P-O-K innebär att tillverkande företag presenteras på en webbplats där formgivare och designers fritt kan söka nya material och samarbetspartners.

Satsningen har varit framgångsrik och Blekinge är bland de första regionerna i landet att etablera S-P-O-K lokalt när konceptet nu blir nationellt. I Blekinge drivs konceptet av Region Blekinge- Regional utveckling/ Kultur och Bildning/ Slöjd i Blekinge i samarbete med Techtank.

– ”Vår förhoppning är att stärka företagen och regionen genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara och lokala tillverkningsmöjligheter. Vi hoppas på många spännande möten och samarbeten”, säger Görel Abramsson, kulturstrateg Region Blekinge och projektledare för satsningen.