Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Slöjd i Blekinge

Slöjd i Blekinge

Slöjd i Blekinge

alt=

S-P-O-K Blekinge

S-P-O-K Blekinge, ett koncept som vill förenkla för formgivare och designers i länet att hitta lokala tillverkningsmöjligheter. Förhoppningen är att stimulera till utveckling av konst, design och konsthantverk i gamla och nya material - allt från slöjd till industri.

Läs mer om S-P-O-K Blekinge www.regionblekinge.se/spok  

s-p-o-k.se hittar du Blekinges listade företag. 

Just nu pågår ett arbete med en testpanel som utvärderar och förfinar konceptet S-P-O-K Blekinge. Resultatet kommer vi kunna ta del av till hösten. 

S-P-O-K (samtida produktion och konsumtion) är ett koncept som drivs av Form/Design center Malmö. Komplicerade och onödigt långa tillverkningsled låg till grund för idén. Konceptet S-P-O-K innebär att tillverkande företag presenteras på en webbplats där formgivare och designers fritt kan söka nya material och samarbetspartners.

Satsningen har varit framgångsrik och Blekinge är bland de första regionerna i landet att etablera S-P-O-K lokalt när konceptet nu blir nationellt. I Blekinge drivs konceptet av Region Blekinge- Regional utveckling/ Kultur och Bildning/ Slöjd i Blekinge i samarbete med Techtank.

– ”Vår förhoppning är att stärka företagen och regionen genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara och lokala tillverkningsmöjligheter. Vi hoppas på många spännande möten och samarbeten”, säger Görel Abramsson, kulturstrateg Region Blekinge och projektledare för satsningen.