Parkering på sjukhusområdena

När du besöker sjukhusområdet i Karlshamn eller Karlskrona finns det en del information kring parkering och parkeringsavgifter som kan vara bra att känna till i förväg.

Kartor som visar parkeringar

Här finns kartor över respektive sjukhusområde, där parkeringarna är märkta med parkeringssymboler.

Parkeringsavgift

Parkeringen kostar tio kronor per timme 08.00-18.00 alla dagar i veckan. Det är också möjligt att köpa veckobiljett. Du kan betala med mynt eller betalkort (Mastercard eller Visa) i parkeringsautomater. Du kan även betala med appen Parkera i Blekinge.

Appen Parkera i Blekinge

Du kan betala parkeringsavgift på sjukhusområdena med appen Parkera i Blekinge. Du laddar ner appen från Google play eller App store, beroende på vad du har för telefon. Du kan också scanna qr-koden här nedan för att ladda hem appen.

Innan du använder appen första gången behöver du registrera ett konto och ange dina betalningsuppgifter. Registrera konto här Länk till annan webbplats.

Behöver du ändra inställningar för ditt konto kan du göra det på Mina sidor. Länk till annan webbplats.

Behöver du hjälp med appen kan du ringa leverantörens kundtjänst på telefonnummer 0455-68 06 02.

Kontroll av mejladress

Många av de som använder appen Parkera i Blekinge har fått sms-påminnelse angående obetalda parkeringsavgifter där det i vissa fall har det skett under längre tid och som nu fått sin app låst för användning. ​​​​​I vanliga fall skickas information om betalningen ut via mejl och appleverantören har uppmärksammat att många användare har en ogiltig mejladress under "mina sidor" på Parkera (ltblekinge.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. De syftar bland annat på mejladresserna som slutar på @ltblekinge.se. Vi skulle vilja uppmana er att gå in på Parkera (ltblekinge.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och kontrollera att era mejladresser är aktuella. ​​​

Ikon för parkeringsappen Parkera i Blekinge.
Qr-kod för att ladda ner parkeringsappen Parkera i Blekinge.

Om parkeringsautomaten inte fungerar

Om det är något fel på parkeringsautomaten kan du ringa kundtjänst på telefonnummer 0455-73 67 00.

Parkering för rörelsehindrade

Det finns ett antal parkeringsplatser för rörelsehindrade på våra sjukhusområden. Placeringen av dessa är väl markerad på kartorna över sjukhusområdena. Kom ihåg att ha ett giltigt parkeringstillstånd i original placerat på insidan av fordonets vindruta väl synligt utifrån, med fotosidan neråt.

Laddstolpar för elbilar

Det finns laddstolpar för elbilar på båda sjukhusområdena. I Karlshamn finns de på den stora besöksparkeringen vid huvudentrén och det är Karlshamns energi som ansvarar för dem. I Karlskrona finns laddstolparna på besöksparkeringen vid Lasarettsvägen. I Karlskrona är det Affärsverken som ansvarar för laddstolparna.

Parkering för personal

Det finns särskilda parkeringar för personal på sjukhusområdena. Du måste ha parkeringstillstånd för att parkera på dessa. Parkeringen kostar två kronor per timme, alla dagar klockan 08.00-18.00. Avgiften betalar du via parkeringsautomat eller appen Parkera i Blekinge. Det är också möjligt att ha månadskort.

I Karlskrona finns det en personalparkering strax norr om sjukhusområdet som är gratis.

Hjälpte informationen på sidan dig?