10 maj 2023 kl. 18.30-20.30

Konstnärssamtal- kroppen är där

Lyssna till textilkonstnär Kristina Skantze på Kulturcentrum Ronneby konsthall

Textilkonstnär Kristina Skantze berättar om sin konst, utställningen på Kulturcentrum Ronneby konsthall samt arbetet med att visualisera Möt Mästaren. Föreläsningen inleds med en presentation av workshoppen Kroppsbyggarna tillsammans med textil- och konsteleverna på Blekinge folkhögskola.

TID: 10 maj kockan 18.30
PLATS: Kulturcentrum Ronneby konsthall, Kallingevägen 3, Ronneby

Kvällen avslutas med delar av MASS-kollektivet från Dans i Blekinge som möter Skantzes verk genom kroppens rörelse och frågar, vem blir till? Dansen och formkonsten kliver in i samma rum, där rörelsen kan ses som en spegling av vardagliga mänskliga möten.

Läs mer om Kristinas konstnärsskap. Länk till annan webbplats.

Möt Mästaren – kunskapens djup och framtidens uttryck, är ett treårigt utvecklingsprojekt som drivs av Slöjd i Blekinge och Kulturarv i Blekinge, med stöd från Kulturrådet och Region Blekinge.

Under våren 2022 gjordes en utlysning- visualisera "Möt Mästaren" där textilkonstnär Kristina Skantze har levandegjort handens obeskrivliga förmåga till skapande genom sitt hantverksmässiga arbete med handskulpturer.

Kristina Skantze är en konstnär och textil dockmakare som skapar en säregen scenografi, atmosfär och känsloladdning kring sina handsydda figurer. De människoliknande varelserna i hennes utställningar befinner sig ibland i gränslandet mellan människa och djur. Nya berättelser lockas fram i gåtfulla möten.


Arrangör: Slöjd i Blekinge, Kulturarv i Blekinge, Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall och Dans i Blekinge

Hjälpte informationen på sidan dig?