slöjdat föremål från projektet röda tråden

Slöjda tillsammans

Att slöjda, kan ses som en av mänsklighetens äldsta kunskapsform- med idéer, material och redskap tillverka olika föremål. Det har alltid gjorts, i alla kulter, och görs så än idag.

Med fokus på delaktighet och slöjdarglädje bjuder Slöjd i Blekinge in till olika slöjdprojekt.

Den Röda Tråden

Ett demokratiskt slöjdprojekt i Blekinge som knyter samman och engagerar genom det fria skapandet. Utifrån lika grund, den röda tråden, har varje deltagare skapat sitt unika verk.

Med projektet Den röda tråden, ville Slöjd i Blekinge engagera och knyta samman människor i Blekinge. Tanken var att använda slöjden som arena där alla kan delta oavsett förkunskaper.
För slöjden är lustfylld, kravlös och tillåtande och kan ske i olika sammanhang, på sociala medier eller i verkliga livet.

På fem olika platser, i lika många kommuner, delade Slöjd i Blekinge ut påsar med tio meter rundstickat ekologiskt bomullsgarn att använda fritt, tillsammans med andra material. Allt i rött.
Resultatet samlades in och vittnar om en makalös kreativitet och skaparglädje. Ett demokratiskt verk som ger uttryck för tankar om frihet och jämställdhet från hela länet.

Katalog- Den Röda Tråden Pdf, 36.6 MB.

Hittade du informationen du sökte?