Balettdansör hoppar upp i luften med båda benen utåt på var sin sida om kroppen

Aktuella erbjudanden inom KKN

Blekinge erbjuder särskilda utvecklingsmöjligheter för personer och företag verksamma inom kulturella och kreativa näringar. På denna sida hittar du information om aktuella erbjudanden just nu.

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom området

Vi vill att ni som är verksamma inom kulturella och kreativa näringar ska uppleva att det finns goda möjligheter att verka och växa just här i Blekinge. Och det finns olika möjligheter att få stöd genom Region Blekinge och våra samarbetspartners. Vi erbjuder löpande information, nätverksträffar, intressanta seminarier och utbildningstillfällen. För att kunna ta del av dessa erbjudanden och fortsatt
kontakt ber vi dig att registrera din mail.

Registrera dig och få fortsatt information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Projektmedel för kulturella och kreativa näringar 2021-2024

KKN Blekinge 2.0

Nu finns möjlighet att söka projektmedel för att stärka och utveckla kulturella- och kreativa näringar i Blekinge. Projektet ska kopplas till insatsområde arbetsliv i den regionala utvecklingsstrategin, samt viljeinriktningar i den regionala Kulturplanen och något av utvecklingsområdena i Utvecklingsplan för kulturella och kreativa näringar i Blekinge.

Projektmedel är möjligt att söka via minansokan.se ”KKN Blekinge 2.0” under perioden 2021-06-08 - 2024-01-31. Läs mer här Öppnas i nytt fönster.

Tillväxtprogram

Almi företagspartner erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startupfas som befintliga företag. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar Almi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé.

Tillväxtprogrammet erbjuder affärsutveckling i form av individuell rådgivning och Almi tar löpande emot nya företag som vill utvecklas. För mer information se www.almi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta Anders Johansson, anders.johansson@almi.se, 0455-33 51 16

Region Blekinges företagsstöd

Region Blekinge erbjuder möjlighet till företagsstöd. Stöden ska hjälpa länets företag att skapa en långsiktig lönsamhet och utveckling. Det finns flera olika typer av stöd som exempelvis mikrobidrag, stöd till konsulttjänster och affärsutvecklingscheckar. Läs mer om företagsstöden

SPOK Blekinge

SPOK Blekinge vill förenkla för formgivare och designers i länet att hitta lokala tillverkningsmöjligheter och stimulera till utveckling av konst och design i gamla och nya material - allt från slöjd till industri.

Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cross innovation lab

Har din organisation en utmaning som behöver lösas eller stor potential som ni vill tillvarata på ett nytt sätt? Eller är du verksam inom de kulturella och kreativa näringarna och nyfiken på att testa en ny innovationsmetod?

Då finns här en möjlighet att delta i en innovationsprocess som kombinerar expertkompetensen i en organisation med expertis inom kulturella och kreativa näringar.

Information om cross innovation lab

Hjälpte informationen på sidan dig?