17 juni 2024 kl. 08.30-16.00

Regional försörjningsbalans och vägledning för jordbruksmark - Arena för hållbar tillväxt

Är du nyfiken på den regionala försörjningsbalansen? Undrar du hur länets första vägledning för jordbruksmark ser ut? Då ska du boka in dig på Arena för hållbar tillväxt den 17 Juni.

Under hösten 2023 och våren 2024 har Hushållningssällskapet på uppdrag av arbetsgruppen för den regionala livsmedelsstrategin tagit fram försörjningsbalanser för Blekinges fem kommuner. Dessa presenteras, diskuteras och förfinas under våren 2024 i respektive kommun. 17 juni är det dags att få höra och diskutera resultaten från den regionala försörjningsbalansen, som bland annat visar Blekinges självförsörjandegrad.

17 juni kommer även ett utkast till regional vägledning för jordbruksmark att presenteras och diskuteras. Det är Sweco som precis har fått uppdraget att ta fram vägledningen, som syftar till att hitta ett gemensamt förhållningssätt till jordbruksmark i samhällsbyggnadsprocessen och underlätta avvägningar i översiktsplaner, detaljplaner och lovsärenden som berör jordbruksmark. Vägledningen kommer att utgå ifrån gällande lagstiftning och rådande rättspraxis.

Mer info, program och möjlighet att anmäla sig kommer i början av maj.

Datum: 17 Juni
Tid: 08:30 - 16:00
Plats: Björketorps gård, Ronneby

Insatsen sker i samarbete med Arena för hållbar tillväxt, arbetsgruppen för den regionala livsmedelsstrategin, arbetsgruppen för den regionala vägledningen för jordbruksmark, Region Blekinge, Länsstyrelsen och Blekinges kommuner.

Välkommen!

Hittade du informationen du sökte?