Prao

Vi tror att om man har provat först så är det lättare att veta vad man vill göra i framtiden. För dig som är ung finns det flera olika möjligheter att prova på att jobba inom Region Blekinge.

Prao

Under praon får du alltid en handledare att följa. Du får se hur olika verksamheter arbetar, hjälpa din handledare och lära dig hur det fungerar på arbetsplatsen. Beroende på var du är kan du få vara med på undersökningar, provtagningar och mycket annat.

Så här går praon till

När du vill söka prao hos oss kan du direkt kontakta den avdelning du är intresserad av eller mejla prao@regionblekinge.se. Skriv gärna om det är någon specifik avdelning du önskar att få prao på eller om du har intresse för något speciellt som finns inom Region Blekinge.

Innan du börjar din prao kommer du gå en digital introduktionsutbildning och få kontaktuppgifter till din handledare.

Du får alltid ett välkomstbrev med information innan du börjar din prao. Den första dagen börjar med en kort gemensam introduktion. Då får du veta mer om till exempel tystnadsplikt och sekretess, vårdhygien och arbetskläder. Du blir hämtad av din handledare och sedan börjar din prao.

Viktigt att följa hygienföreskrifterna

För att kunna arbeta hos oss måste du kunna följa Region Blekinges hygienföreskrifter som bland annat innebär att du kan bära kortärmad arbetsklädsel. Du kan läsa mer om Region Blekinges hygienföreskrifter i den digitala vårdhandboken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

När du utför din prao ska din mobil vara avstängd. Du kan ha mobilen påslagen under din lunchrast.

Hittade du informationen du sökte?