Unga slöjdares salong

Gillar du att göra och skapa med dina händer?
Besök unga slöjdares salong i sommar. Välkomna att ta del av framtidens slöjdstjärnor!

Unga slöjdares salong visades på Hallands konstmuseum i Halmstad till och med den 4 februari 2024.
Sommaren 2024 kommer utställningen till Kulturcentrum Ronneby konsthall, Blekinge.

Unga Slöjdares salong är ett initiativ från Region Halland och Hallands konstmuseum i samverkan med Slöjd i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall.

"I början av 2023 bjöds barn och unga från Halland, Blekinge, Skåne, Kalmar, Kronobergs och Jönköpings län in att ansöka till utställningen. Bilder på verken bedömdes sedan av en jury och de utvalda verken visades på Hallands konstmuseum hösten 2023.

I början av 2024 bjöds ytterligare barn från Blekinge in att ansöka till utställningen- Unga slöjdares salong Blekinge 2.0. Utställningen visar en blandning av slöjdarter, material, tekniker och uttryck.

Enligt barnkonventionens artikel 31 har barn rätt att fritt delta i kulturell och konstnärlig verksamhet. Vi vill med denna utställning ge dem en plats att synas, på samma villkor som vuxna".


Unga slöjdares salong Blekinge 2.0 - öppning 15 juni 2024

Kulturcentrum Ronneby konsthall blir en arena för kreatörer upp till 19 år, där unga slöjdare från Blekinge, Halland, Skåne, Kalmar, Kronobergs och Jönköpings län har bjudits in.
Utställningen Unga slöjdares salong ger ett unikt tillfälle att ta del av den yngre generationens skaparkraft och estetiska visioner.
Utställningen visas den 15 juni - 25 augusti på Kulturcentrum Ronneby konsthall.


Läs mer om öppettider, aktiviteter och fler utställningar på Kulturcentrum Ronneby konsthall här. Länk till annan webbplats.

Unga slöjdares salong- Halland

I Unga slöjdares salong blir Hallands Konstmuseum en arena för kreatörer som är upp till 19 år gamla. Utställningen ger ett unikt tillfälle att ta del av den yngre generationens skaparkraft och estetiska visioner. Den unga, nya slöjden får i utställningen också möta föremål ur Hallands Konstmuseums samling.

I början av året bjöds barn och unga från Halland, Blekinge, Skåne, Kalmar, Kronobergs och Jönköpings län in att ansöka till utställningen, och verken valdes därefter ut av en jury.

Enligt barnkonventionens artikel 31 ska barn erbjudas möjligheter till kulturell och konstnärlig verksamhet. Vi vill med denna utställning även ge dem en plats att synas på samma villkor som vuxna.

Utställningen visas 28 oktober 2023–4 februari 2024 på Hallands Konstmuseum och sker i samarbete med Kultur i Halland – Slöjd.

Se aktuell information på Hallands Konstmuseums webbplatsLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

 

 

SÖK TILL UNGA SLÖJDARES SALONG BLEKINGE 2.0
Ansökan är öppen 22 januari – 21 april 2024

Nu bjuder vi in unga som slöjdar på fritiden, i skolan eller i andra sammanhang att vara med i utställningen Unga slöjdares salong Blekinge 2.0

Gillar du att göra och skapa med dina händer och bor i Blekinge? Då kan du ansöka om att få vara med på Unga slöjdares salong Blekinge 2.0.

Utställningen visas 15 juni – 25 augusti på Kulturcentrum Ronneby konsthall.

För dig som är född 2004 eller senare och bor i Blekinge kan ansöka och lämna in ett eget tillverkat slöjdföremål eller ett slöjdföremål du tillverkat tillsammans med andra. Även skolklasser och andra grupper kan lämna in sina slöjdföremål. Vilket material eller vilken teknik du använder väljer du själv. Utställningen är jurybedömd och ansökan görs digitalt.

Ansökan ska innehålla:

  • Jag ansöker enskilt eller i grupp.
  • Ansök med max tre verk.
  • Foton på det du vill ställa ut.
  • Eventuellt namn på verk.
  • Storlek: höjd, bredd och djup i cm.
  • Material som verket är gjort av.


Kontaktuppgifter:
För- och efternamn:
Bostadsort:
E-post:
Telefonnummer:
Födelseår:

Om du är under 18 år vill vi ha kontaktuppgifter till din vårdnadshavare/förälder:
För- och efternamn:
E-post:

Är ni flera som söker tillsammans?
Gruppens namn:
Födelseår för de som ingår i gruppen:
Ort:

Skicka din ansökan till: slojd@regionblekinge.se

Unga Slöjdares salong är ett initiativ från Region Halland och Hallands konstmuseum i samverkan med Slöjd i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall.

Hittade du informationen du sökte?