Aktuellt om slöjd i Blekinge

collage Ingrid Sandsborg

Utlysning för kreatörer

Inbjudan till företag inom Kulturella och kreativa branscher att delta i Cross Innovation Lab

Region Skåne och Region Blekinge söker företag/personer som är verksamma inom de kulturella och kreativa branscherna i Blekinge och som vill vara med och bidra till hållbar utveckling genom innovationsarbete. I denna utlysning söker vi kreatörer som vill vara med och arbeta under temat ofrivillig ensamhet.

”Projektet Cross Innovation Southern Sweden söker kreatörer som vill bidra i innovationsprocessen Co-Creation. Det handlar om att skapa nya sätt att förhindra ofrivillig ensamhet. Ur ett lösningsfokus vill vi ta fram konkreta idéer på hur vi gemensamt skapar livsglädje, vänskap och framtidstro. Under en planerad innovationsprocess, januari – april 2024 deltar du, tillsammans med utvalda tjänstepersoner från Karlshamns kommun och andra aktörer, som expert inom ditt område. För detta utgår ett arvode på 1200kr/h ex moms.”


Cross Innovation Southern Sweden - en treårig satsning

Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) har beviljat Region Skåne och Region Blekinge medel för att stärka södra Sveriges innovationsförmåga genom tvärsektoriell innovation. Projektet syftar till att skapa möjligheter för små- och medelstora företag samt kommuner att utveckla nya innovativa produkter, tjänster och processer i samverkan med aktörer från de kulturella och kreativa branscherna. Samtidigt skall projektet bidra till en ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet på såväl regional som kommunal nivå.


Co-Creation

För att arbeta med samhällsförändring och innovationskraften i offentlig sektor kommer projektet att genomföra ett antal Co-Creations med kommuner i Blekinge och Skåne. Det är innovationsprocesser som utgår från kommunernas lokala utmaningar, som gynnas av breda innovationsteam, samskapande, kreativitet och modiga idéer. Det handlar om att förändra strukturer och system, forma nya samarbeten, arbeta inkluderande och bidra till egenmakt hos invånarna/ medborgarna/ brukarna.

Co-Creation 2 med Karlshamns kommun – utmaning ofrivillig ensamhet

I denna utlysning, söker vi kreatörer som vill vara med under vår innovationsprocess Co-Creation 2 som handlar om att skapa nya sätt att förhindra ofrivillig ensamhet. Ur ett lösningsfokus vill vi titta på hur vi gemensamt skapar livsglädje, vänskap och framtidstro.

Under en planerad innovationsprocess, januari – april 2024 deltar du, tillsammans med utvalda tjänstepersoner från Karlshamns kommun och andra aktörer, som expert inom ditt område.
För detta utgår ett arvode på 1200kr/h ex moms.


Kriterier för att delta i en Co-Creation

- Du skall vara verksam inom de kulturella och kreativa näringarna i Blekinge.
- Du innehar F-skattesedel.
- Du är nyfiken på att testa något nytt och utforskande.
- Du vill skapa värde i samverkan med andra, bidra och lära tillsammans.

Ansökan

För att söka fyller du ansökan, senast 12 januari 2024.
Antalet platser är begränsat.

LÄS MER OCH ANSÖK HÄR...LÄNK TILL ANNAN WEBBPLATS. Länk till annan webbplats.

Kontakt och mer information

Har ni några frågor eller andra funderingar är ni välkomna att kontakta:

Elin Frost, projektledare, Region Skånes kulturförvaltning,
elin.frost@skane.se
Tel: 070-778 16 78

Anna Söderberg, projektledare NetPort Science Park
anna.soderberg@netport.se
073-533 88 77

Cross Innovation Southern Sweden är ett utvecklingsprojekt som Region Skåne och Region Blekinge driver tillsammans med NetPort Science Park med medel från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden. Syftet är att främja tvärsektionell samverkan och bidra till att lösa komplexa samhällsutmaningar och främja hållbar utveckling.

Fotocollage: Ingrid Sandsborg

Hittade du informationen du sökte?