Aktuellt om slöjd i Blekinge

Sydosten United 15.6 - 25.8 2024

Vernissage 15 juni, Kulturcentrum Ronneby konsthall

Sydosten United är en jurybedömd samlingsutställning som rymmer uttryck från hela fältet inom konst, konsthantverk och slöjd. Alla skapare verksamma i Blekinge, Småland eller Öland, eller med anknytning till något av dessa landskap, är välkomna att söka hit.

Under de senaste åren har Kalmar konstmuseum utvecklat nya visioner och idéer för Sydosten United. Ambitionen är att skapa spännande utställningar men också att Sydosten United ska fungera som en plattform där utövare och publik kan mötas, utbyta tankar och idéer och även bygga relationer.

I år visas den jurybedömda utställningen på Kulturcentrum Ronneby konsthall.

 

Vernissage lördag 15 juni klockan 13.

För-vernissage klockan 11 för antagna utställare.

Sommarens utställningar på Kulturcentrum Ronneby konsthall består av två jurybedömda utställningar- Sydosten United och Unga slöjdares salong Blekinge 2.0.

I Kulturcentrum Ronneby konsthall ryms uttryck från konst, konsthantverk och slöjd i ett spännande generationsmöte. Utställningen öppnar klockan 11 och välkomnar samtidigt antagna utställare till en festlig träff.

Sydosten United 2024 invigs klockan 13 av Anneli Berglund, bild- och formutvecklare Kalmar län från Kalmar konstmuseum i dialog med Kirsti Emaus, tidigare verksamhetschef på Kulturcentrum Ronneby konsthall. Slöjd i Blekinge inviger Unga slöjdares salong Blekinge 2.0 och presenterar årets unga kreatörer.

Konstnärer och konsthantverkare håller öppen ateljé

Konstnärer och konsthantverkare håller öppen ateljé i utställning under utställningen Sydosten United på Kulturcentrum Ronneby konsthall.

Tider för öppen ateljé:
Lördag 15 juni (vernissage) – torsdag 20 juni
Dea Svensson

Onsdag 26 juni – söndag 30 juni
Klara Nilsson

Onsdag 14 augusti – söndag 18 augusti
Jenny Carlsson Grip

Läs mer om konstnärerna här. Länk till annan webbplats.

 

Sydosten United och Unga slöjdares salong Blekinge 2.0
15 juni- 25 augisti 2024

För öppetider och fullständigt program på Kulturcentrum Ronneby konsthall, läs här. Länk till annan webbplats.

 Sydosten United 2024 arrangeras av Kulturcentrum Ronneby konsthall i samarbete med Kalmar konstmuseum och med stöd av Region Blekinge. I projektet ingår även Slöjd i Blekinge och Konst i Blekinge.

Unga Slöjdares salong är ett initiativ från Region Halland och Hallands konstmuseum i samverkan med Slöjd i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall.

Hittade du informationen du sökte?